+31 (0)6 24 56 43 42
Bestellen? Mail naar: saskia@huisraadidee.nl
© Huisraadidee

De Pak en Plak lijm is het geheim

De receptuur van Pak en Plak lijm is strikt geheim. Ik kan je wel uitleggen waarom de Pak en Plak lijm zo speciaal is.

 • De Pak en Plak lijm bestaat uit natuurlijke ingrediënten.
 • De lijm heeft een waterdragende basis.
 • Het is gedeponeerd handelsmerk.
 • Het is een vloeiende lijm, waardoor het papier mooi strak trekt en opdroogd.
 • Het papier is  heel gemakkelijk te verplaatsen.
 • Stimuleert je creativiteit.
 • Kindvriendelijk, dus niet giftig.
 • Uitwasbaar.
 • Plakt allerlei soorten (kado)papier op voorwerpen met een harde ondergrond.
 • Milieuvriendelijk door hergebruik van meubels en accessoires.
 • Geschikt voor alle leeftijden,voor mensen met en zonder beperkingen.
 • Je kunt het alleen of samen doen.
Pak en plak
Pak en plak lijm

Hergebruik

Zoals de meeste fans van de Pak en Plak techniek wel weten, houden wij van recyclen! De voorwerpen die wij zelf beplakken zijn vaak tweedehands en soms zelfs al derde of vierdehands. Het is supergaaf om gebruikte spullen een nieuwe look te geven. Ook ons verpakkingsmateriaal is al eerder gebruikt. Kartonnen dozen komen vaak van de slijter of supermarkt vandaan. Dat zijn nog erg geschikte dozen voor de verzending van de Pak en Plak lijm! Ook het opvul materiaal is gerecycled, denk aan wc en keukenrollen, eierdozen of ander geschikt schoon materiaal. Daarnaast zijn de glazen en plastic flessen/potten ook al een keer eerder gebruikt. Deze zijn door ons goed schoon gemaakt en gevuld met fijne verse Pak en Plak lijm. De potten komen in verschillende formaten bij ons in het lijmfabriekje terecht. Soms versturen we meerdere potten om tot het bestelde en juiste formaat te komen. Als het formaat afwijkt van wat je besteld hebt, doen we altijd méér en nooit minder Pak en Plak lijm in de pot/fles.

De Pak en Plak-lijm bestellen?

Hieronder staat een overzicht van de beschikbare formaten en prijzen. Bestellen kan door te mailen naar saskia@huisraadidee.nl.

Pak en plak lijm

100ml | €3

Pak en plak lijm

275ml | €5

Pak en plak lijm

500ml | €8

Pak en plak lijm

1 liter | €15

5 liter | €60

Handleiding Pak en Plak techniek

Keuze van het papier
Als je een voorwerp wilt beplakken kun je allerlei soorten (inpak)papier gebruiken. Er zit verschil in de papiersoorten. Het ene papier scheurt bijvoorbeeld makkelijker dan het andere papier. Het is een kwestie van uitproberen: dunne servetten tot behang, het kan allemaal! Tijdschriften en kranten zijn ook goed te gebruiken voor de Pak en Plak techniek. Laat de Pak en Plak lijm een kwartier of langer inwerken als het dikker (behang)papier is. Je zult merken dat het papier zachter en flexibeler wordt en daardoor makkelijker aan te brengen is.

Voorwerpen beplakken
Je kunt alle harde voorwerpen beplakken: steen, hout, metaal, plastic, piepschuim. Kortom: alles behalve zachte materialen zoals stof en leer. Je scheurt/knipt het papier in de gewenste repen/vormen. Je smeert de achterkant van het papier in met kwast of vingers. Gebruik lekker veel lijm. Het is wit maar droogt transparant op. Je plakt de gescheurde en/of geknipte stroken, rondjes, plaatjes papier op de gewenste plek. Tip! Als je hoekjes om moet, zoals bijv. bij een map, schrift of bord: probeer het papier niet te strak op te plakken. Het papier zet uit door het gebruik van de lijm en zal een beetje krimpen tijdens het drogen. Druk het papier goed in de randen. Zijn er nog wat rimpels te zien als het voorwerp beplakt is? Neem wat lijm en strijk er met je vingers overheen om de rimpels glad te trekken.

Rustig laten drogen
Laat het voorwerp rustig drogen. Je kunt het beter niet bij de verwarming of een andere warmtebron laten drogen. Als er stukjes papier los zijn gelaten, kun je deze gemakkelijk weer vastplakken. Als je een schaal/bord met diepte beplakt moet je rekening houden met het uitzetten en krimpen van het papier. Gebruik veel papier en druk goed aan. Als het papier loslaat en misschien een beetje bubbelt kun je wat sneetjes maken in het aangebrachte papier en Pak en Plak lijm onder smeren. Indien nodig kun je een ‘pleister van papier’ erop plakken om te dichten.

Verschillende soorten lak
Als het een siervoorwerp is, zoals vaas, beeld, spiegel kun je het voorwerp met transparante spuitlak afwerken. De lak moet watervast zijn. Gebruiksvoorwerpen, zoals mappen, meubels kun je aflakken met watervaste transparante lak. Voor voorwerpen die je buiten wilt zetten/gebruiken, zoals een fiets of vogelhuisje, kun je het beste boten/jachtlak gebruiken.

Decoreren
Je kunt applicaties zoals bandjes, roosjes etc. van stof gebruiken om de beplakte voorwerpen verder te decoreren. Hiervoor gebruik je houtlijm.