+31 (0)6 24 56 43 42
Bestellen? Mail naar: saskia@huisraadidee.nl
© Huisraadidee

Over mij en het ontstaan van de Pak en Plak lijm

Ik ben Saskia van Huisraadidee: uitvinder van de Pak en Plak lijm “Veel mensen vragen hoe ik op het Pak en Plak idee ben gekomen. Dat gebeurde tien jaar geleden. Mijn liefde voor tweedehands meubelen, evenals mijn passie voor kleuren, dessins en het combineren van contrasten kwamen bij elkaar. Zo ontstond de gedachte oude meubels en gedessineerd papier bij elkaar te brengen.

Plakvirus

Het mooie van de Pak en Plak techniek is dat iedereen het kan en dat je het op alle harde materialen kan toepassen. Ik heb veel Pak en Plak-workshops gegeven in de afgelopen tien jaar. Geweldig inspirerend was en is dat voor mij om te doen. Inmiddels zijn er veel mensen met dit virus besmet. Fijn om mijn kennis, ervaring en techniek te  kunnen delen met anderen  in de vorm van  Pak en plak-workshops in mijn atelier in Lelystad.  Wil je meer informatie over de Pak en Plak ®lijm en/of  de workshops stuur een mail naar saskia@huisraadidee.nl.

Je kunt huisraadidee ook vinden op facebook en pinterest, waar veel voorbeelden te zien zijn.

Huisraadidee

Interview met Saskia
Saskia heeft sinds 12 jaar haar bedrijf Huisraadidee. Een bedrijf dat allerlei creatieve workshops geeft aan kinderen en volwassenen. Tijdens de workshops worden diverse objecten beplakt met cadeaupapier in allerlei soorten en maten. Daarna wordt het gelakt met een uiterst sterke lak, zodat het ook buiten kan staan. Zo ontstaan de mooiste kunstwerken.

Voordat ze Huisraadidee begon, werkte Saskia 15 jaar in de hulpverlening. Daar kwam een eind aan toen ze merkte, hoewel ze er al eerder aan had gewerkt, dat dingen die haar waren overkomen in de jeugd nog niet helemaal waren verwerkt. “Ik was op dat moment even helemaal klaar met de hulpverlening. Het was echt tijd voor iets anders. Daarbij merkte ik dat mijn creatieve kant weer begon te kriebelen.

Ik startte met de studie Interieurstyling in Amsterdam. Een belangrijk onderdeel van die studie was materiaalonderzoek en het werken daarmee. En dat vond ik zo leuk dat ik er mijn eindopdracht van maakte: Een beeld van een moederhert met haar kalf, beplakt met allerlei cadeaupapier.”

“Mensen waren zo enthousiast, dat ik erin ben doorgegaan. Essentieel is de juiste lijm, want je plakt diverse soorten papier op objecten van allerlei materiaal. Ik heb heel veel uitgeprobeerd voordat ik de goede samenstelling had, want het moet ook houdbaar zijn. De Pak&Plak lijm verkoop ik, naast de workshops die ik geef.”

Sas lacht: “Ik ging overal in de buurt vragen of ik de lege glazen potten mocht hebben, want dan kon ik daar mijn lijm in bewaren. Er waren dagen dat ik thuis kwam en dat mijn hele voortuin vol stond met stapels potten. Dat was de tijd dat ik met Huisraadidee startte. Ik was zó verbaasd dat je zomaar klanten hebt. Eerst is het allemaal vaag, maar dan ineens zit je in je studio met mensen die allemaal enthousiast aan de slag zijn.”

Marga van der Kroon – MACE WebDesign