Saskia Jonker – Huisraadidee

//Saskia Jonker – Huisraadidee

Saskia Jonker – Huisraadidee

Vandaag ben ik te gast bij Saskia Jonker van Huisraadidee. Ik ken Saskia al meer dan 30 jaar. En zolang als ik haar ken, weet ik dat ze creatief is. Vroeger zat ze altijd overal bloemetjes op te tekenen. Schattige, lieve bloemetjes. Sas lacht: “Ik weet dat ik een jaar of 10 was en dat ik altijd alles in een schetsboekje tekende.”

En in en buiten haar huis staan diverse dingen die haar creativiteit ondersteunen. Gebloemde schilderijlijstjes, diverse prachtige tekeningen aan de muur en kastjes en tafeltjes in een nieuw jasje.

Huisraadidee

Saskia heeft sinds 12 jaar haar bedrijf Huisraadidee. Een bedrijf dat allerlei creatieve workshops geeft aan kinderen en volwassenen. Tijdens de workshops worden diverse objecten beplakt met cadeaupapier in allerlei soorten en maten. Daarna wordt het gelakt met een uiterst sterke lak, zodat het ook buiten kan staan. Zo ontstaan de mooiste kunstwerken.

Voordat ze Huisraadidee begon, werkte Saskia 15 jaar in de hulpverlening. Daar kwam een eind aan toen ze merkte, hoewel ze er al eerder aan had gewerkt, dat dingen die haar waren overkomen in de jeugd nog niet helemaal waren verwerkt. “Ik was op dat moment even helemaal klaar met de hulpverlening. Het was echt tijd voor iets anders. Daarbij merkte ik dat mijn creatieve kant weer begon te kriebelen.

Ik startte met de studie Interieurstyling in Amsterdam. Een belangrijk onderdeel van die studie was materiaalonderzoek en het werken daarmee. En dat vond ik zo leuk dat ik er mijn eindopdracht van maakte: Een beeld van een moederhert met haar kalf, beplakt met allerlei cadeaupapier.”

“Mensen waren zo enthousiast, dat ik erin ben doorgegaan. Essentieel is de juiste lijm, want je plakt diverse soorten papier op objecten van allerlei materiaal. Ik heb heel veel uitgeprobeerd voordat ik de goede samenstelling had, want het moet ook houdbaar zijn. De Pak&Plak lijm verkoop ik, naast de workshops die ik geef.”

Sas lacht: “Ik ging overal in de buurt vragen of ik de lege glazen potten mocht hebben, want dan kon ik daar mijn lijm in bewaren. Er waren dagen dat ik thuis kwam en dat mijn hele voortuin vol stond met stapels potten. Dat was de tijd dat ik met Huisraadidee startte. Ik was zó verbaasd dat je zomaar klanten hebt. Eerst is het allemaal vaag, maar dan ineens zit je in je studio met mensen die allemaal enthousiast aan de slag zijn.”

Marga van der Kroon – MACE WebDesign

Tips van Saskia
Ga veel netwerken. Praat erover. Maak het persoonlijk, zorg dat je zichtbaar wordt. Zodra mensen je leren kennen, gaan ze je het gunnen.
2020-03-30T19:30:03+02:00over mij|0 Comments

Leave A Comment