Samen in 2 verschillende workshops

//Samen in 2 verschillende workshops

Samen in 2 verschillende workshops

Onlangs had ik twee vriendinnen in mijn atelier. Sabrina uit Utrecht wilde graag de Instructie Workshop van de Pak en Plak-techniek volgen. Zij had haar vriendin Jenny de Workshop Collage-maken cadeau gedaan. Zo konden ze samen aan de slag.

Sabrina en de Pak en Plak-Instructie Workshop

Sabrina heeft tijdens de workshop een 2e hands tafel ( Queen Ann ) beplakt. Eigenlijk 3e hands. Ik had het tafeltje al eens beplakt, maar ik vond het na een aantal jaar gebruikt te hebben niet mooi meer.

Tip van mij: Stop je beplakte tafel in een teil met water, laat de tafel een nachtje weken en je haalt het papier er met een plamuurmes gemakkelijk af.)

Sabrina heeft een collage met bloemen en wolken gemaakt. Een super mooie combinatie. Ze liet zich inspireren door de naam ‘Droomwolk’, de naam van haar eigen creatief bedrijf. Zij is nu gecertificeerd instructrice van de Pak en Plak-techniek

Jenny en de Workshop Collage-maken

Jenny had zelf wat beelden van huis meegenomen die haar inspireerde. De kleuren in het boeddha beeld nam zij als uitgangspunt. Alle gebruikte sfeerplaten komen uit mijn archief waarin ik al 10 jaar beelden uit tijdschriften/boeken verzamel. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s zoals: natuur, sfeer, bloemen, bomen, dieren, mannen, vrouwen, kinderen, religieuze, erotische, mode, stripverhalen enzovoorts.

In combinatie met verschillende andere beelden uit mijn archief is Jenny aan de slag gegaan. Na kijken, schuiven, knippen, snijden, verplaatsen en opnieuw zoeken naar passende beelden is de collage een mooi geheel geworden. De collage is op A3 formaat gemaakt. Jenny laat de collage vergroten en op een canvas van 100 cm bij 70 cm afdrukken. Zij weet al een geschikt plekje in haar huiskamer waar haar collage kunstwerk komt te hangen.

Sabrina en Jenny gingen met een enthousiast en blij gevoel naar huis. Voor mij was het erg leuk om het proces van de kunstwerken te volgen. De eindresultaten zijn verrassend en erg mooi geworden.

2020-03-30T19:42:05+02:00workshop|0 Comments

Leave A Comment